Konditoriet som inte går i pension – trots att det fyller 65
Det familjeägda konditoriet Mohlins firar 65-årsdag. Men än är det inte läge att gå i pension.
— Vi hoppas att kunna få fortsätta i många år till på samma sätt, säger ägaren Anders Mohlin.
Mohlins konditori på Gamla Björlandavägen grundades av de två bröderna Bengt och Lasse Mohlin redan 1957. Sedan dess har det stannat kvar i familjens ägo och nu är det Anders Mohlin som har tagit över konditoriet.
— Det är fortfarande i familjens ägo på samma adress efter alla år. Det bästa är att kunna få tillverka förstklassiga konditori- och bageriprodukter till våra kunder som fortfarande uppskattas efter alla år, säger han.
Identiska recept med de som användes redan under 50-talet
Och trots att det har gått 65 år sedan starten är många av recepten identiska eller baserade på de recept som användes 1957.
— Vissa av recepten är fortfarande samma sedan starten. En blandning av gammalt och nytt har fungerat bra genom åren, säger Anders Mohlin.
På konditoriet serveras nybakat bröd, punschrullar, krokantrullar med chokladkräm och pärlbollar. De bakar även sitt eget bröd och allt bakas enligt dem själva med ett syfte: ”Det enda som spelar roll är att de bakas med omsorg och med riktiga råvaror”.
De har gått igenom både roliga minnen och svåra tider
Bageriet gör även tårtor till olika speciella tillfällen – och ett sådant är nu när de firar 65 år. Det kommer firas med specialsortiment och trevliga erbjudande.
— Vi hoppas på att många av våra härliga kunder vill komma och fira med oss.
Och under de här 65 åren tar Anders Mohlin med sig många trevliga minnen men även lite sämre tider.
— Den svåraste tiden var osäkerheten under coronautbrottet men våra kunder var oss trogna och vi kunde ta oss igenom detta, säger han.
65-årsdagen firas torsdagen den 20:e oktober.
Redaktionen
tips@helahisingen.se
LÄS MER: