De leder Hisingens nya restaurangsatsning: ”Mix av smaker från Korea, Japan, Kina och Vietnam”
På Geelys nya innovationscenter i Göteborg öppnar Compass Group nu Uni3 World of Food, en spännande restaurangupplevelse där asiatiska smaker möter det västerländska köket.
— Rätterna på menyn kommer hämta inspiration från de fem elementen eld, jord, metall, vatten, och trä. Vi vill ge gästerna en personlig upplevelse som sticker ut, säger Mattias Agnetoft Krondahl, Food & Beverage Manager på Uni3 World of Food.
I Lundbyvass på Hisingen växer just nu Geelys campus Uni3 by Geely fram – fördelat på flera byggnader med syfte att få människor att mötas mellan företag och kulturer. Onsdagen 18 augusti 2021, öppnar Uni3 World of Food, Compass Groups nya ”toppmoderna restaurang och café” som företaget beskriver som en plats där öst möter väst och ”de fem elementen kommer vara signum på såväl menyer som inredning”:
— Uni3 World of Food är en stor och rymlig restaurang men vi vill ändå att upplevelsen ska kännas personlig och något utöver den vanliga. Innovation och morgondagens arbetsplats har varit vårt signum när vi utvecklat såväl menyer som matkoncept och restaurangmiljö, säger Peter Öhrström, Head of Mobilization på Compass Group.
Ambition att blanda influenser från väst och öst
På menyn i Lindholmsallén, i östra delen nära SVT:s ”Kanalhuset” ska man jobba med en nytänkande och modern mix av smaker ”från Korea, Japan, Kina och Vietnam samt det europeiska, skandinaviska och amerikanska köket”. Maträtterna är framtagna av Compass Groups Culinary team tillsammans med Andreas Brettmark – köksmästare och Mattias Agnetoft Krondahl, Food & Beverage Manager på Uni3 World of Food.
— Vi kommer att erbjuda ett matkoncept där öst möter väst, som exempelvis dan dan noodles och Bánh mìm men även inslag av dagens fisk som serveras med färskpotatis, musselvelouté och fänkål. Rätterna har influenser från ett eller flera av de fem elementen. Tanken är att förstärka elementet i framtagning av just den specifika rätten, det kan vara utifrån servering, matlagningsteknik eller val av råvaror, säger Mattias Agnetoft Krondahl, Food & Beverage Manager i ett pressmeddelande.
Lanserar fem chambre séparée
Under hösten kommer Uni3 World of Food även erbjuda möjligheten att boka något av restaurangens fem chambre séparée där alla har en egen koppling till de fem elementen.
— Vill man få en ännu mer intim matupplevelse finns även ”Gang´s Taste” där vi antingen tillagar och serverar maten just för er eller guidar ert sällskap där ni lagar mat under vår ledning. Där kommer vi erbjuda både klassiska trerättersmenyer eller mer ”social dining” med asiatisk touch, berättar Mattias Agnetoft Krondahl.
Uni3 World of Food ligger på entréplan i huvudbyggnaden på Uni3 by Geely i Lundbyvass/Lindholmen.
Redaktionen
tips@helahisingen.se
Fakta: Uni3 World of Food
Antal gäster: 320 sittande gäster på entréplan och ytterligare drygt 300 platser på plan två. Dessutom finns en rymlig uteservering med ytterligare 80 platser när vädret tillåter.
Öppettider: Från 07.00 på morgonen till 18.30 på kvällen. Mellan klockan 15.00 – 18.30 blir det ”U And I – let’s meet @UNI3”, restaurangens egen tolkning av ”after work”.
Köksmästare: Andreas Brettmark.
Food & Beverage Manager: Mattias Agnetoft Krondahl.
Öppningsdatum: 18 aug 2021.
LÄS MER: