Ny vårdcentral i Karlastaden lovar köfritt koncept: ”Rådgivning och hjälp av oss direkt på plats”

Har du sökt vård via en vårdcentral på senare år är du säkert van vid att stå i telefonkö, vänta på att bli uppringd av en sjuksköterska eller på att jourtider ska öppna. Nu lanserar nya Kvarterskliniken Karlastaden ett koncept som ska innebära spontant sökt vård utan något köande…
— Det kan vara allt från små till stora besvär och de kan bara komma in och få rådgivning och hjälp av oss direkt på plats, säger Mirko Ivanovic, verksamhetschef.

Kvarterskliniken Karlastaden har slagit upp portarna i grannkåken till Karlatornet (Liberagatan 40) i samma hus som Folkuniversitetet och Balettakademin flyttat till. De satsar nu på vad de själva beskriver som dett unikt koncept vid namn ”kom in mottagning” – som syftar till att patienten ska få hjälp så snabbt som möjligt.

— Vårt koncept bygger på att vi vill ta emot våra patienter när de behöver hjälp utan att behöva stå i telefonkö eller invänta att bli uppringda. Det kan vara allt från små till stora besvär och de kan bara komma in och få rådgivning och hjälp av oss direkt på plats, säger Mirko Ivanovic, verksamhetschef.

Bakom satsningen ligger ”ett gediget fokus på att arbeta i team kring patienten”.

— Som listad patient hos oss får du ett dedikerat team vilket skapar kontinuitet och en långvarig relation. Vi vill vara en naturlig del av livet på Lindholmen och hela Hisingen, fortsätter Mirko Ivanovic.

”Att ha allt samlat på ett och samma ställe”

En av nyckelfaktorerna bakom det nya konceptet är att Kvarterskliniken Karlastaden har samlat alla sina verksamheter under samma tak. I ”moderna lokaler anpassade för framtidens vårdbehov”, som bolaget beskriver sig själva i ett pressmeddelande menar de att det ryms inte bara vårdcentral utan även BVC, mottagning för Ungas psykiska hälsa och rehabmottagning.

— Att ha allt samlat på ett och samma ställe skapar fantastiska samarbetsmöjligheter då vi har all kompetens samlad på ett ställe vilket gör att vi kan ge våra patienter den vård som de behöver och när de behöver det, avslutar Mirko Ivanovic.

Christer Rosenberg, specialistläkare i allmänmedicin på Kvarterskliniken Karlastaden tar blodtrycket på en patient. Foto: MEDTANKEN

Fredag den 18 oktober mellan kl. 13.00 invigs Kvarterskliniken Karlastaden vårdcentral, rehab och mottagningen för ungas psykiska hälsa. Kvarterskliniken Karlastaden ägs av Medtanken som bedriver primär och specialiserad vård i Västra Götalandsregionen och Region Skåne. Medtankens största ägare är Fondbolaget Procuritas som äger en majoritet av aktierna i Medtanken Holding AB som står bakom vårdcentralerna.

Kvarterskliniken Karlastaden har öppet måndag–torsdag 07.45 – 17.00 och fredagar 07.45–16.00. Efter dessa tider hänvisar de patienter till Närhälsans Jourcentral i Brämaregården (Hisingens jourcentral ligger på Virvelvindsgatan 8A).

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

Lämna ett svar