Torslanda Hälsomässa blev nästan inställd efter arrangörens chockbesked: Hittade hjärntumör

Hälsoföretagaren Sofia Fjällborg i Torslanda bestämde sig för att lägga ned sin hälsobutik på Torslanda Torg för att satsa helhjärtat på Torslanda Hälsomässa började få kraftig huvudvärk mitt i omstruktureringen av sitt företag. Efter månader av tjat hittade hon en läkare som gick med på att göra en röntgen av huvudet – där man hittade en tumör.
— En oerhört dålig tajming, säger hon.

Många i Torslanda känner nog igen henne som tjejen som drivit hälsokostbutiken i Amhult eller som den som erbjuder massagebehandlingar och annat på Stillheten på Torslanda Torg. Men på senare år har Sofia Fjällborg även blivit allt mer förknippad med Torslanda Hälsomässa, en välbesökt mässa på Kulturhuset Vingen för både små och stora företag inom det rätt breda området ”Hälsa”.

— Jag har fått vara en del av så många hälsoresor genom åren och brinner för att kunna stötta människor till bättre hälsa. Jag flyttade min verksamhet till Stillheten på Torslanda torg där jag fortsatte arbeta med behandlingar för muskler och lymfsystemet samt hårmineralanalyser och kurser inom hälsa och egenvård, säger Sofia och fyller på:

— Sedan 2018 har jag anordnat en årlig hälsomässa som fått ta olika former genom åren med corona-restriktioner. 2023 ville jag förändra mässan och välkomnade då mängder av olika aktörer inom hälsa. I år är andra året då mässan arrangeras i den formen, men ett tag såg det ut att inte bli någon mässa alls i år.

Mitt i den första planeringen för årets mässa drabbades hon nämligen av kraftig huvudvärk. Eftersom hon just stängt sin butik i Amhult och omformade sitt företag och flyttade till nya lokaler så trodde Sofia att det kunde vara stress som orsakade huvudvärken. Men när det vägrade ge med sig och förvärrades uppsökte hon läkare:

—Och då fick jag höra att det var stress och spänningshuvudvärk. Jag som hjälpt massor med människor med just stress och spänningar kände inte igen mig i beskrivningen, men höll med om att de stora förändringarna i mitt liv just då kunde bidra med en del stress, säger hon.

Men när huvudvärken inte gav med sig sökter hon ny kontakt med vården vid ett flertal tillfällen. Hennes tillstånd hade nu förvärrats till den grad att hon var tvungen att ställa in behandlingar på grund av huvudvärk.

— Till slut hittade jag en läkare som gick med på att ge mig en röntgen och efter nästan två månader med kraftig huvudvärk fick jag veta att jag hade en tumör i hjärnan. Mitt i planeringen av årets hälsomässa och den stora omstruktureringen av min verksamhet, en oerhört dålig tajming, säger hon.

”Årets mässa dragits ihop på rekordtid”

I en Facebook-post från i somras skrev hon:

— Min vän tumören lärde mig en hel del viktiga saker, bland annat att sakta ner, njuta av nuet och vara tacksam för allt fantastiskt i livet,

Efter två operationer, nya ärr och ny frisyr samt en hel del återhämtning orkade Sofia äntligen ta tag i planeringen av årets Torslanda hälsomässa.

— Trots att allt till årets mässa dragits ihop på rekordtid har vi ett fantastiskt program och fullt med intressanta utställare. I år kommer vi till och med att ha en kör på plats som välkomnar besökarna med sång. Dessutom ett fulltecknat program med föreläsningar och workshops. Jag kommer själv att hålla en föreläsning om medveten andning och det finns möjlighet att testa på massor av olika saker som yoga, postural träning och dans i olika former, säger Sofia.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Torslanda Hälsomässa

När? Lördag 12 oktober 2024
Tid: 11:00–15:00
Var? Kulturhuset Vingen, Amhults torg 7
Kostar? Fri entré!
Listan på utställare och program för dagen hittar du här.

Förra årets Torslanda Hälsomässa i kulturhuset Vingen i Amhult var välbesökt. På lördag genomförs den igen. Foto: PRIVAT

LÄS MER:

Lämna ett svar