Isabella ”Blondinbella” Löwengrip lämnar Hisingsbolag: ”Interna stridigheter”

Hisingsbaserade Aimastar fick i våras näringslivskändisen Isabella ”Blondinbella” Löwengrip som delägare. Efter det kommunicerade hon att företagets lokaler flyttat från Torslanda – hem till henne. Nu kom beskedet att hon lämnat engagemanget i bolaget:
— Min idé var snarare att det är i finliret som våra konkurrenter kommer att ha svårt att mäta sig, säger Isabella Löwengrip, säger hon till DI Digital.

Aimastar, med bas i Sörreds logistikpark vid Volvo Torslanda på Hisingen grundades av sju personer – inklusive de nuvarande styrelsemedlemmarna. De har haft som vision att revolutionera media- och reklamproduktion genom avancerad AI-teknik och fick under våren 2024 in delägarna Isabella Löwengrip och hennes pojkvän Paul Sundvik.

Sedan köpte Löwengrip upp majoriteten av det Torslanda-baserade bolaget och flyttade huvudkontoret från Torslanda till sitt eget hem i Stockholm – för att sedan göra sig av med ägarskapet, som nu återgått i grundarnas händer.

Aimastars affärsidé är att producera AI-genererade modellbilder åt bland annat klädföretag och andra bolag med behov av modeller för reklam. Idén är att ersätta befintliga kostnader för mänskliga modeller, fotografer och resor till miljöer där produktbilder ofta tas.

För några veckor sedan berättade Löwengrip och Sundvik att de lämnar sitt engagemang i Aimastar:
— Det handlade först och främst om att de ville göra lite mindre avancerade bilder, men en hög volym. Min idé var snarare att det är i finliret som våra konkurrenter kommer att ha svårt att mäta sig, säger Isabella Löwengrip till DI Digital.

— Vi riskerade att bli omsprugna, säger hon till tidningen och fortsätter:
— Det är en tidsfråga innan de stora e-handlarna – Amazon eller Shopify – kan göra egna AI-bilder. Titta bara på Metas nya AI där du kan lägga upp bilder på dig själv och be AI:n sätta på dig en röd mössa och byta bakgrund och så vidare” säger Isabella Löwengrip till DI Digital.

Löwengrip: ”En yngre version av mig hade nog fortsatt”

— Den stora anledningen är att vi har haft interna stridigheter om hur bolaget ska drivas, säger Isabella Löwengrip till Breakit. Vi förberedde oss för att köpa hela bolaget, men under de senaste veckorna har lusten avtagit en del.

Vad detta ”interna stridigheter” bestått av – mer än ovanstående meningsskiljaktigheter om bolagets inriktning vill hon inte utveckla:
— En yngre version av mig hade nog fortsatt men mitt mognare vuxna jag har tagit det här beslutet, säger Isabella Löwengrip. 

Isabella Löwengrip lämnar Hisingsbaserade tech-bolaget Aimastar. Foto: WIKIPEDIA

Isabella Löwengrip blev nationellt känd som bloggare under namnet ”Blondinbella”. Som 14-åring startade hon 2005 bloggen Blondinbella.se och blev en av Sveriges första stora influencers. I dag är hon en välkänd näringslivsprofil, företagare och tech-investerare.

David Hult är en av medgrundarna bakom Aimastar. Nu har han tagit över posten som styrelseordförande:
— Jag kommer ta över som vd tillfälligt, sedan kommer vi söka en ny vd externt, säger han till GP.

Totalt arbetar 5-6 personer med Aimastar i dagsläget, uppger Hult till tidingen. Därmed har tech-bolaget gjort en resa från Hisingen – till Stockholm – och nu tillbaka till Hisingen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Foto: Revelop/Wikimedia

LÄS MER:

Lämna ett svar