Butikschefen på Willys Hemma ser Tuve Torg som en liten svensk by: ”Vi har väldigt mycket stamkunder”

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Matbutiken i en mindre svensk by eller matbutiken på Tuve Torg. Enligt butikschefen på Willys Hemma i Tuve är skillnaden rätt så liten – både till hur kunderna är och till den mentalitet personalen har i butiken:
— När Tuve-borna kommer hit kan jag garantera att de kommer mötas av en jättetrevlig personalstyrka och en välfylld butik. Här har vi en väldigt hemtrevlig butik, den sticker ut lite från Willys Hemmas butiker, säger Jonatan Helgsten på Willys Hemma Tuve Torg.

Personalgruppen på Willys Hemma på Tuve Torg består av ett dussintal medarbetare och butikschefen Jonatan Helgsten ser det som sitt viktigaste jobb att de trivs, lära sig mer och må bra – för då blir du som kund i butiken gynnad av det.

— Egentligen jobbar jag med människor kan man säga, dels att vår personal utvecklas och mår bra. Men också att se till att våra kunder får en så bröa upplevelse som möjligt hos oss, säger han.

Hur gör man det då?
— Mår min personal bra så märker kunderna av att personalen trivs! De möts av glada och positiva människor när de kommer hit och det blir en bra upplevelse. Min största uppgift är att se till att alla i personalen känner sig betydelsefulla och sedda. Att de har det bra på jobbet är A och O för mig. Jag ser det som att mår personalen bra på jobbet så gynnas både verksamheten och våra kunder av det, säger Jonatan Helgsten.

Tuve är en bit bort från både övriga Hisingen, dess större handelsplatser – men även sett från centrala Göteborg. Så många kunder väljer att göra sina ärenden på det lokala torget – något som gör att Willys Hemma fokuserar extra mycket på just kundkontakter och att vårda sina återkommande kunder.

— Det här är en liten ”ort i staden”. De som bor här i Tuve handlar i stor utsträckning här på Tuve Torg. Vi har väldigt mycket stamkunder som återbesöker oss fler gånger i veckan. För att de ska trivas här så handlar det för oss om att vi ska stanna upp, prata med dem, lyssna på dem och lära känna dem. Mycket av vårt jobb ute i butiken är att prata och lära känna våra kunder. Min uppfattning är att vi jobbar lite åt våra vänner som kommer på besök. Vilket är en helt fantastik känsla tycker jag, berättar Jonatan Helgsten.

Butikschefen Jonatan tycker det är viktigt att kunderna möts av en positiv personalgrupp som trivs på sina jobb: ”För att de ska trivas här så handlar det för oss om att vi ska stanna upp, prata med dem, lyssna på dem.” Foto: HELAHISINGEN.SE

Stammisar kan ju ställa rätt tuffa krav med, för de ser snabbt om butiken saknar något eller om något är annorlunda…

— Haha, de är väldigt goa våra stammisar här i Tuve. De har förståelse för att en butik ibland har leveranser som inte klaffar eller så. De gångna åren har ju präglats av pandemi och konstigt klimat som påverkat vår tillgång på vissa varor i perioder. Det är inte alltid vi lyckats få hem allt våra kunder förväntar sig att vi ska ha hemma. Men vi har endast mötts av förståelse hos våra kunder. Och givetvis så lyssnar vi på våra kunder och ser om vi har möjlighet att få hem varor när vi märker att det efterfrågas.

Antalet kunder hos Willys Hemma Tuve Torg har ökat i stadig takt. Att de ligger bredvid ytterligare en matbutik inne i Tuve Torgs huvudbyggnad är inget problem som de ser saken…

Willys Hemma på Tuve Torg. Foto: HELAHISINGEN.SE

— Det är alltid bra med konkurrens! Men vi har ett väldigt tydligt koncept på Willys Hemma. Vi fokuserar på vårat och gör vårt absolut bästa för att våra kunder ska få en härlig upplevelse i vår butik, säger Jonatan Helgsten.

Från hamburgarvärlden till Willys Hemma i Tuve

Själv har Jonatan, 36, sin bakgrund på Max Burgers AB. Under 18 år jobbade han sig upp inom hamburgerkedjan, från att ta hand om matsalen, steka burgare till att bli restaurangchef och senare partner i sin restaurang samt även internrevisor inom koncernen. Sen blev han sugen på en ny utmaning och hade en före detta kollega som hade börjat jobba på Willys.

— Han sa att det var det bästa han gjort, så då tänkte jag ”då söker jag”…och så fick jag det!, säger han.

I butiken, men även på Jonatans kontor, märks verkligen ”Willys-känslan”. Det är röda skyltar, en välbekant stil och det känns hemma – även i matbutiken. Butikschefen här är en av dem som arbetar varje dag för att göra Tuve Torg, som ägs och förvaltas av Göteborgslokaler, till en inbjudande plats för både närboende som besökande.

— Det är väldigt gemytligt här. Jag är uppvuxen i en liten ort utanför Västerås och här på Tuve Torg får jag samma känsla som där. Människorna som är här och bor här bryr sig om varann.

Jonatan Helgsten, butikschef på Willys Hemma tycker Tuve Torg är gemytligt: ”Människorna som är här och bor här bryr sig om varann”. Foto: HELAHISINGEN.SE

Lite by-känsla i Tuve, alltså?
— Lite så är det, det är den känslan jag får när jag pratar med personalen som bor här men även kunderna. Folk vet vilka ens grannar är, de är trevliga mot varandra och bryr sig.

Hur passar er butik in i det sammanhanget då?
— När Tuve-borna kommer hit kan jag garantera att de kommer mötas av en jättetrevlig personalstyrka, välfylld och fin butik. Vi en väldigt hemtrevlig butik, den sticker ut lite från Willys Hemmas butiker med att den är såpass luftig och stor för att vara en Willys Hemma.

”Som butik har vi gjort en stor resa”

Gemytligheten i all ära så kan man inte skriva om Willys utan att nämna priserna. Deras koncept har länge varit att den billigaste matkassen går att köpa just hos dem.

— Kollar man på våra kampanjpriser så finns det rätt mycket att tjäna där som kund, men även på våra ordinarie priser. Som butik har vi gjort en rätt så stor resa helt utanför det med priserna. Vi har arbetat väldigt hårt med att ha välfyllda hyllor och en fräsch butik. Att vi varje dag ska kunna ge våra kunder ett fantastiskt besök hos oss. Att vi i som arbetar här kan känna oss stolta och rakryggade varje dag med att kunna visa upp en butik att trivas i, att se till att vi kan vara stolta över hur den här butiken upplevs och är. Det ska vara välfyllt i hyllorna, rent på golven, glad och trivsam personal och färska råvaror. det är ett arbete vi gjort sedan jag kom hit. Jag kan idag känna att jag är stolt över min personal som varit med på hela resan och gjort butiken till något helt fantastiskt. 

Willys Hemma gör nöjd kund-undersökningar och ser också att butiken på Tuve Torg tar tydliga steg framåt. Kunderna i Tuve uppskattar de olika förändringar som genomförts i butiken under de senaste åren – men än är inte butikschefen Jonatan nöjd:

Willys Hemma ligger inne i butiksbyggnaden av Tuve Torg. Foto: HELAHISINGEN.SE

— Många av våra kunder berättar för oss att butiken här har blivit fantastiskt bra. Många kunder säger till och med att vi är den bästa butiken i Göteborg och vilket värmer i hjärtat och vattnar på stoltheten vi bär på. Men jag vet ett par butiker som är ännu bättre, men vi här i Tuve har höga mål och är på god väg att bli lika bra som de absolut bästa, säger han. Det är viktigt att aldrig vara nöjd utan hela tiden se utvecklingsmöjligheter och skruva på detaljer. Allt för att våra kunder ska ha det så bra som möjligt.

Willys Hemmas öppettider är måndag-lördag 08:00-21:00 och söndag 09:00-21:00.
Avvikande öppettider och mer information hittar du här.

Redaktionen
annons@helahisingen.se

Fakta: Tuve Torg

Tuve Torg är en av Göteborgs äldsta handelsplatser, handeln var igång redan på bronsåldern. Torget har två välsorterade mataffärer och ett bageri med fantastiska bakverk. Du kan på torget även köpa blommor eller njuta av kvarterskrogens läckerheter. Här serveras allt från goda pizzor till A la Carte för både bordsservering och avhämtning. I dag är även Nordic Wellness etablerade på torget.

År 2011 firade Tuve Torg 40 år, 1971 stod torget klart och ritades då av Janson Person Trogard Arkitektkontor AB. Tuve Torg är ett, ur servicesynpunkt, komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service, såsom vårdcentral, bibliotek, tandläkare och fritidsgård. Under 2007 fick Tuve Torg ett nytt ansikte, då ägaren och förvaltaren GöteborgsLokaler renoverade och förnyade torgytor och fastigheter.

LÄS MER:

Lämna ett svar